Start produktberegner
Search
L
I
T
E
X

P
R
O
KLIKK HER FOR MER INFO
K
O
N
T
A
K
T

Åpningstider telefon

MANDAG TIL FREDAG
Time
08:00 TIL 16:00
TEKNISK 
SUPPORT
LITEX 
VÅTROMSKOLE
ORDRE OG 
FAKTURA

Prosjekt Bogstad Camping

  • Sted: Bogstad, Oslo
  • Entreprenør: Wener AS
  • Løsning: Litex Membranplate 13 mm
  • Sanitærbygg, 500 kvm

Når du venter tusenvis av campinggjester til sommeren, har du ikke råd til at membranen på det nye, gigantiske sanitærbygget ikke holder tett. Derfor valgte entreprenøren å bygge opp hele herligheten med Litex.


For tre år siden ble Oslos to store campingplasser Ekeberg og Bogstad kjøpt av Hallingdal Feriepark. Med på kjøpet kom ambisjoner og planer om å oppruste, forskjønne og forbedre standarden betraktelig, for både omdømmet og fasilitetene var nedslitt:

– Da vi overtok var det et stort etterslep på vedlikehold. Her hadde det ikke vært investert i noe som helst av kvalitetsheving, kan styreleder i Hallingdal Feriepark Thorstein Berg fortelle til Akersposten.

Det er store arealer som skal tettes når sanitærbygget på Norges største campingplass bygges opp fra bunnen av (Foto: Sezar Duran).


Dette er Litex membransystemer

Et vinterlig besøk til den 250 mål store campingplassen, med 55 utleiehytter og plass til hele 600 campingbiler og -vogner, bekrefter det litt slitne inntrykket, og man får følelsen av at her har tiden mer eller mindre har stått stille i mange år når det kommer til vedlikehold og fasiliteter. Samtidig er et mylder av håndverkerbiler, gravemaskiner og anleggsarbeidere i full sving, og en av de viktigste oppgraderingene foregår i campingplassens hjerte: totalrenoveringen av det største sanitærbygget på nesten 500 kvadratmeter.

Rask fremdrift

Berg forteller at det er nettopp de sanitære anleggene som gjestene er aller mest opptatt av. Målet er derfor at det nye sanitærbygget skal stå klart til sommerinnrykket, og den oppgaven er det blant andre tømrerfirmaet Wener AS som skal løse. De har ansvaret for hele gjenoppbyggingen av innsiden av bygget, som nesten i sin helhet består av våtrom. Prosjektleder Sezar Duran forteller om et sjeldent oppdrag:

– Det er ikke ofte vi har å gjøre med våtrom i denne størrelsesordenen, så her måtte vi velge løsninger som vi vet holder mål, men som også er lette å jobbe med når det er snakk om så store arealer.

Prosjektleder Sezar Duran velger Litex bak flisene (foto: Litex AS).

Les mer: Her bygges 188 baderom – uten bruk av smøremembran

Løsningen heter Litex-plater, og det i store volumer. Hele 1600 plater er Duran og hans team på fem tømrere og en lærling nå i ferd med å skru opp inne i bygget, som består av dusjnisjer, toaletter, familiedusjrom og omkledningsfasiliteter, i tillegg til tekniske rom og handicap-fasiliteter. Platene veier bare 1,8 kilo hver og kan enkelt tilpasses rundt rørføringer, hjørner og døråpninger kun ved hjelp av kniv, så derfor melder Duran om rask fremdrift:

– Ja, det går fort. Fremdriften vi får ved å bruke Litex er viktig, for allerede fra og med mai starter høysesongen på Bogstad Camping. Da sier det seg selv at det er en stor verdi i at flisleggerne i praksis kan følge etter tømrerne mine og montere fliser direkte etter at vi har montert opp membranplatene.

Norges største campingplass rustes opp for til sammen 120 millioner kroner de kommende årene (Foto: Litex AS)

Les mer om markedets beste våtromsplate her

Hard bruk stiller høye kvalitetskrav

Tusenvis av gjester kommer til å benytte seg av sanitæranleggene på campingplassen bare i løpet av en sesong. Det krever at fasilitetene renholdes grundig, med daglig nedvasking, spyling av vegger og gulv, skuring og et bruksmønster som stiller skyhøye krav til kvalitet i byggets løsninger. De oppfyller Wener og Bogstad Camping ved å montere Litex som fukt- og dampsperre bak flisene:

– Å bygge våtrom med Litex gir rett og slett oss og kunden en trygghet om at badet holder tett, sier Duran.

Den store oppgraderingen av Bogstad Camping skjer etappevis og beløper seg til 120 millioner over de neste par årene. Med tiden vil det bli både ny butikk, parkeringsplass, innkjøring og resepsjonsbygg i tillegg til forskjønnede utearealer og nyoppussede utleiehytter som står klare for å huse tilreisende campingturister.

Men allerede fra denne sommeren av er altså noe av det viktigste på plass, nemlig splitter nye sanitærfasiliteter, garantert vanntett med markedets beste membransystem bak flisene.

Slik gjør du

Se video eller les monteringsveiledninger for Litex Våtromsystemer.

KOM IGANG

Dokumentasjon

TEK-17 stiller høye krav til dokumentasjon av våtromsarbeider

LAST NED

Finn Forhandler

Her finner du listen over alle våre forhandlere og butikker.

KLIK HER