Start produktberegner
Search
L
I
T
E
X

P
R
O
KLIKK HER FOR MER INFO
K
O
N
T
A
K
T

Åpningstider telefon

MANDAG TIL FREDAG
Time
08:00 TIL 16:00
TEKNISK 
SUPPORT
LITEX 
VÅTROMSKOLE
ORDRE OG 
FAKTURA

Prosjekt Stadionkvartalet

  • Sted: 3050, Nedre Eiker
  • Entreprenør: Alento Entreprenør
  • Løsning: Litex Membranplate 13 mm
  • Antall våtrom: 188

– For håndverkeren, byggherren og eiendomsinvestoren handler det om å kutte tidsbruk der man kan uten at det går på bekostning av sikkerhet og kvalitet.


Det sier Peter Fjerdingby i membranspesialisten Litex, der han står og betrakter det imponerende lelighetsprosjektet 3050 Stadionkvartalet, vegg i vegg med hjemmebanen til Nedre Eikers fotballstolthet Mjøndalen IF.

Det er allerede folksomt og et yrende liv inne på de naturlige tunene mellom leilighetsbyggene, og kvartalet har blitt en slags liten landsby med sine snart fem bygninger tett samlet midt i kommunesenteret. Sluttresultatet ser flott ut, men for Fjerdingby er det viktigst at det som ligger bakenfor veggene er av høyeste kvalitet.

Dette er Litex våtromsystemer


Når tid er penger

For forbipasserende og utenforstående kan man fort la seg imponere over tempoet i slike byggprosjekter. Men en sånn fremdrift er ikke til for å imponere forbipasserende. Her er tid penger.

På leilighetsprosjektet har det på det meste vært 45 arbeidere i sving, med en mengde ulik fagkompetanse og en kalender som skal gå opp. Hver del av prosjektet er avhengig av at andre deler av prosjektet er ferdig. Det gjelder ikke minst for de 188 baderommene, forteller Fjerdingby:

– I byggingen av våtrom er det mange prosesser som skal times og tilrettelegges for å unngå dyre forsinkelser. Det er på slike større bygg- eller renovasjonsprosjekter at Litex briljerer.

Farvel smøremembran

På Stadionkvartalet valgte nemlig entreprenøren Alento Litex membranplater i alle våtrom. Tradisjonell smøremembran kommer i spann, må påføres i flere lag og krever tørketid mellom hver påføring. Det er dessuten viktig med presisjon for å få membranen jevn og feilfri. Tørketiden gjør at dyrebar tid går før flisleggerne kan fortsette med baderommene.

Les mer om markedets beste våtromsplate her

Stadionkvartalet i Mjøndalen er i ferd med å bli en livlig liten landsby i seg selv. (Alle illustrasjoner: Diakrit)


Ved å velge Litex membranplater erstattet derimot Alento flere lag og lang tørketid med hendige og fiks ferdige komponenter, med tilhørende festemidler, mansjetter og andre detaljer:

– I tillegg til at det er en trygg og lettvinn løsning, er tidsbruken en god grunn til at vi valgte Litex på Stadionkvartalet. Vi kunne simpelthen sende inn flisleggerne umiddelbart etter at platene ble lagt. På et såpass stort prosjekt som har vi spart vi mye verdifull tid på det, forteller Alentos prosjekteringsleder Ole Kristian Sollie Eggen.

Les også: Er du også lei av å vente på at smøremembranen skal tørke?

Tar pakken under armen

Fornøyd: Peter Fjerdingby i Litex AS

På en travel byggeplass er det mye som skal flyttes fra ett punkt til et annet. Det er mange tunge løft for håndverkerne, og HMS står i høysetet hos alle entreprenører. Da er det en stor fordel at Litex membranplater er lette i vekt, og at de erstatter ikke bare smøremembran, men også gipsplatene.

– For å sammenligne er en gipsplate 27 kilo tung, mens en Litex membranplate veier inn på rolige 1,8 kilo. Det sparer håndverkerens rygg for mange tunge løft, illustrerer Fjerdingby.

Faktisk kan håndverkeren enkelt løfte en hel pakke med Litex-plater tilsvarende nesten 15 kvadratmeter over hodet. Ikke bare er det et godt tiltak mot belastningsskader, men det betyr også at det er enklere å få flyttet platene til rommene de skal monteres i:

– Sammenlignet med en pakke med gipsplater, som må heises og trilles rundt på, er det nærmest bare for håndverkeren å ta pakken under armen og gå, illustrerer Sollie Eggen.

Trygghet for utbygger og kunde

– Så er det slik at med TEK17 er kravene til prosjektering og produktegenskaper blitt enda strengere for våtrom, kommenterer Fjerdingby.

For det er faktisk slik at man nå er nødt til å kunne dokumentere og presentere tekniske spesifikasjoner for levetid, vann, damp, alkalier og hvordan produktene fungerer sammen. Derfor er det godt å vite at alle produktene fra Litex har dokumenterte egenskaper og tekniske godkjenninger, som inngår i komplette systemer med festemidler og annet tilbehør som det er dokumentert at fungerer sammen.

Her er verktøyet som gir deg full kontroll på dokumentasjonskravene
Godkjenninger og dokumentasjon er ikke bare til for å oppfylle krav fra myndighetene. De er en sikkerhet for kjøperen og bidrar til å gi både utbygger og boligeieren trygghet og visshet om at badet holder tett. Og med Litex bak flisene kan det enkelt legges frem at våtrommet er utført etter kravene og at det holder tett i mange år fremover.

Det går fort fremover med Alentos bygging av Stadionkvartalet – uten at det går på bekostning av kvaliteten og sikkerheten. (Foto: Oda Rygh/Litex AS)

Slik gjør du

Se video eller les monteringsveiledninger for Litex Våtromsystemer.

KOM IGANG

Dokumentasjon

TEK-17 stiller høye krav til dokumentasjon av våtromsarbeider

LAST NED

Finn Forhandler

Her finner du listen over alle våre forhandlere og butikker.

KLIK HER